[Dossier] Nieuw Stadion

Nieuws over spelers, bestuur, wedstrijden, ... Alles wat Club gerelateerd is.
Tiki Taka
Sterspeler
Berichten: 5380
Lid geworden op: 30 mei 2016, 10:08

Re: [Dossier] Nieuw Stadion

Bericht door Tiki Taka »

t4nd schreef: 30 aug 2023, 16:18 Ik vind het vrij fout dat:
+ 1 klager het hele dossier kan tegenhouden
+ sommige buren willen procederen omdat hun huis minder waard zou zijn door het nieuwe stadion
Vorige keer waren er 18 personen die formeel protest aantekenden, het is dus wel meer dan louter 1 klager.
Intriest dat dit dossier maar niet afgerond geraakt, ik blijf erbij, een nieuw stadion op de huidige site zal er nooit komen.
Onbegrijpelijk dat er in al die jaren niet op een andere site gebouwd kon worden.
t4nd
Basisspeler
Berichten: 1989
Lid geworden op: 31 aug 2016, 06:57

Re: [Dossier] Nieuw Stadion

Bericht door t4nd »

Ik weet dat het vorige keer meer dan 1 was, maar in het artikel van het nieuwsblad staat letterlijk dat 1 klacht heel het dossier weer zou vertragen.
Tiki Taka
Sterspeler
Berichten: 5380
Lid geworden op: 30 mei 2016, 10:08

Re: [Dossier] Nieuw Stadion

Bericht door Tiki Taka »

t4nd schreef: 31 aug 2023, 08:33 Ik weet dat het vorige keer meer dan 1 was, maar in het artikel van het nieuwsblad staat letterlijk dat 1 klacht heel het dossier weer zou vertragen.
Inderdaad, vanaf 1 klacht vertraagd het hele dossier 1 tot 1,5 jaar.
IsO
Sleutelspeler
Berichten: 3630
Lid geworden op: 02 jun 2016, 17:14

Re: [Dossier] Nieuw Stadion

Bericht door IsO »

Sanders schreef: 30 aug 2023, 07:29
[spoiler]
Artikel HLN+
[spoiler]
Buren krijgen aangepaste plannen voor nieuw Clubstadion te zien: "Mensen begrijpen niet dat gebouw meer dan 40 meter hoog gaat zijn. Ik ga opnieuw procederen”

“Deze buurt ademt voetbal. Liever een stadion dan een nieuw padelveld.” Lang niet alle buurtbewoners zijn tegen de komst van een nieuw voetbalstadion op de Olympiasite in Sint-Andries Brugge. Dat werd dinsdag wel duidelijk tijdens de infoavond die blauwzwart organiseerde om de buren op één lijn te krijgen. Want het zijn net een aantal buurtbewoners die de komst van een nieuw voetbalstadion tegenhouden.


Club Brugge heeft de ambitie om in september een nieuwe omgevingsvergunningsaanvraag voor de realisatie van een nieuw voetbalstadion. Ook de aanleg van het Olympiapark op de Olympiasite in Sint-Andries vormt daar een onderdeel van. Deze nieuwe aanvraag vertrekt vanuit de gekende stadionplannen, maar houdt rekening met de ontvangen aandachtspunten die in februari tot de vernietiging van de toegekende vergunning hebben geleid.

Daar hoopt Club nu rekening mee gehouden te hebben. “Net zoals bij onze vorige vergunningsaanvraag wensen we opnieuw in alle openheid en transparantie in dialoog te gaan met de buurtbewoners van de Olympiasite om hen te informeren over onze stadionplannen en te luisteren naar hun feedback”, stond te lezen in de bewonersbrief. Aan de hand van een uitgebreide infomarkt konden ze dinsdag alle informatie over het stadiondossier ontdekken en indien wenselijk vragen stellen aan de aanwezige deskundigen.

Achtertuin

Zo’n 270 mensen kwamen kijken. En die waren verrassend positief. “Je weet dat, als je hier komt wonen, er een voetbalstadion in je achtertuin staat. Dan begrijp ik niet dat je tegen plannen bent die de situatie eigenlijk zou moeten verbeteren. Wij zijn net tevreden dat het stadion hier in de buurt blijft”, zeggen Marie-Christine Pfaff en Roland Bonne die al sinds 1989 in de Olympialaan wonen. Dat is dus vlak bij het huidige stadion.

“Wij hebben daar eigenlijk nooit last van gehad. Integendeel, het brengt één keer om de twee weken wat animo in de straat. We gaan zelf niet naar het voetbal kijken, maar kunnen in onze tuin horen wanneer er gescoord wordt. Eigenlijk snappen we echt niet waarom buurtbewoners hier tegen zijn.”

Padelveld

Ook Natalie Bigler en Joost Desplenter, die in de Diksmuidse Heirweg wonen, zijn voorstanders van het nieuwe stadion. “Als ik de mobiliteitsplannen zie, dan is het straks gedaan met urineren tegen de hagen. Ach, we zijn met het voetbalstadion hier opgegroeid. We hebben daar hele mooie momenten door meegemaakt. Deze buurt ademt voetbal. Liever een voetbalstadion dan een padelveld.”

Mocht Club Brugge enkel met die buurtbewoners te maken hebben, dan had de eerste steen er allicht al gelegen. Maar er zijn ook tegenstanders. Die kwamen later op de avond met enige scepsis naar de plannen kijken. Onder meer Toon Van Moerbeke deed dat. Hij laat zich niet kennen. “Mensen begrijpen niet dat het stadion hier meer dan veertig meter hoog gaat in hun achtertuin. Dat is de helft van de Brugse Halletoren. Ik ga zeker opnieuw procederen.”
Artikel Het Nieuwsblad Plus
[spoiler]
De kans dat nu niemand procedeert, is klein: dit is de stand van zaken in het aartsmoeilijke stadiondossier van Club Brugge

Op hoop van zegen: Club Brugge dient in september een nieuwe aanvraag in bij Vlaanderen voor de bouw van een nieuw stadion met 40.000 zitjes. Het organiseerde daarom dinsdag een buurtinformatiemoment met 270 aanwezigen. Nu al zeker: blauw-zwart speelt minstens nog drie seizoenen in het versleten Jan Breydel, al komt Europees voetbal daardoor niet in het gedrang. Een situatieschets in vier delen.


Hinderpalen grotendeels weggewerkt, toch opnieuw beroep verwacht

In feite gaat het om hoofdzakelijk dezelfde aanvraag die vorige keer werd ingediend. Een parkomgeving, een modern stadion voor 40.000 mensen, maar vooral een project dat volgens Club gevoelig minder overlast zal veroorzaken dan dat nu het geval is. Wat nu op matchdagen wél het geval is.

De auto in Sint-Andries bleek de vorige keer het grote probleem. De Raad voor Vergunningsbetwistingen struikelde over twee zaken: een stedelijke verordening rond parkeren en een onvoldoende gemotiveerde oplossing voor een aantal bezwaren rond mobiliteit. Die zijn nu overwegend weggewerkt.

De bewuste verordening stipuleerde dat nieuwbouwprojecten altijd parkeergelegenheid op de site moesten voorzien, terwijl Club vooral met randparkings wil werken. De gemeenteraad van Brugge keurde recent een wijziging van die verordening goed: dat probleem is alvast opgelost.

Ten slotte argumenteerden de tegenstanders dat het mobiliteitsplan van Club niet klopte. Volgens blauw-zwart zitten gemiddeld 2,8 mensen in de auto richting de match, de tegenstanders houden het op 2,2.

Club kan naar eigen zeggen aantonen dat het verschil tussen beide cijfers geen enkele impact heeft op het eerder goedgekeurde mobiliteitsplan. De kans dat de tegenstanders van het project die pil gewoon slikken, lijkt echter klein.

Omgevingsvergunning kan tegen nieuwjaar, bouwen pas veel later

Het zal waarschijnlijk minstens anderhalf jaar duren – in het beste geval – voor Club kan beginnen bouwen. Vlaanderen zal wellicht opnieuw een omgevingsvergunning afleveren. Dat kan al rond nieuwjaar.

Maar dan ligt de bal opnieuw in het kamp van de tegenstanders: zij krijgen 45 dagen de tijd om beroep in te dienen. De kans dat niemand procedeert, is klein. Wellicht zelfs onbestaande. Zelfs als er maar één iemand beroep aantekent, kan het project nog sneuvelen. Vorige keer tekenden 16 mensen bezwaar aan.

Indien er opnieuw beroep aangetekend wordt, verschijnt de Raad voor Vergunningsbetwisten opnieuw ten tonele. Vorige keer duurde het maar liefst 19 maanden vooraleer zij een beslissing namen (en uiteindelijk de vergunning vernietigden). Die termijn zou nu minder lang duren. Ook Vlaams minister voor omgeving Zuhal Demir (N-VA) beloofde al dat die termijnen korter zouden worden. Bij beroep rekent Club op een extra jaar vertraging.

Nog minstens drie jaar in versleten Jan Breydel


Daarom is men realistisch: Club gaat ervan uit dat er nog minstens drie jaar in Jan Breydel wordt gespeeld. Het nieuwe stadion zou dan ten vroegste in het seizoen 2026-2027 bruikbaar zijn. In het beste geval – zonder beroep – kan Club bouwen in het voorjaar van 2024, maar dat lijkt vandaag – gezien de tegenstanders – een utopie.

Mits beroep zou het ongeveer anderhalfjaar duren voor Club Brugge de eerste steen kan leggen. Bouwen kan dan begin 2025, al is dat een ruime schatting. Als het stadion op 18 maanden zou opgeleverd worden, wordt de start van seizoen 2026-2027 inderdaad gehaald.

Sowieso blijft het met twee woorden spreken: ondertussen kan er zowel administratief of technisch nog van alles gebeuren. Club pint zich na 16 jaar stadionmiserie niet meer vast op een datum wanneer het wil verhuizen.

Europees voetbal vormt geen probleem

Het piept, kraakt en lekt. Maar Jan Breydel moet dus nog enkele seizoenen standhouden. Ook deze zomer moest er opnieuw 370.000 euro geïnvesteerd worden om de veiligheid in het stadion te garanderen. De absolute basis, want het gaat dan zelfs nog niet over comfort. Stad Brugge engageerde zich in juni opnieuw om die centen uit te trekken.

De geruchten dat de UEFA het ondertussen zou gehad hebben met de toestand van Jan Breydel stadion, zijn overdreven. Bij Club Brugge klinkt het dat de thuisbasis nog steeds beantwoordt aan de nodige vereisten. Ook de komende seizoenen zou er gewoon Europees voetbal kunnen gespeeld worden. De UEFA zou niet moeilijk doen.

Dat is goed nieuws voor blauw-zwart, maar minder leuk voor de fans: zij moeten, na al die jaren, weer wat langer wachten op een nieuwe, comfortabele tempel.
Met andere woorden, nog steeds in een uitzichtloos straatje.
Weet iemand trouwens wie die Toon Van Moerbeke is, uit de laatste alinea van het HLN artikel? Er staat niet specifiek bij dat hij een buurtbewoner is; dus lijkt het mij een die-hard tegenstander. Iemand die hem kent en/of zijn motivatie om te blijven strijden kent?
Hier een artikeltje van in februari waarin hij aan het woord komt. Is een man van 67, blijkbaar buurtbewoner, actief voor N-VA Brugge (maar vertegenwoordigt niet het partijstandpunt).
[spoiler]
Hoe 16 buurtbewoners de grote droom van tienduizenden Club-fans tegenhouden: “Chantage, dat pik ik niet”

De Grote Droom van tienduizenden supporters van Club Brugge wordt tegengehouden door zestien buurtbewoners van Jan Breydel. Zij willen geen stadion voor 40.000 supporters in hun buurt en krijgen voorlopig gelijk. Maar sinds hun namen gepubliceerd werden, lijken ze vogelvrij verklaard. Doodsbedreigingen inbegrepen. “Maar chantage, dat pik ik niet.”

Junior Verbeeke
Vrijdag 3 februari 2023 om 19:30

De betrokken buurtbewoners verwijzen allemaal naar hun advocaat, uit schrik voor de harde Brugse kern. Toon Van Moerbeke durft wel spreken. “Ikzelf heb nooit doodsbedreigingen gekregen. Andere verwensingen wel. Dommerik, of onnozelaar. Maar ik heb ook mijn rechten en ik pik geen chantage.”

Op Google reviews wordt de man nu meermaals afgeschilderd als “onbetrouwbaar”. Dat gebeurt op de pagina van zijn verzekeringskantoor. “Maar ik ben ondertussen met pensioen”, haalt Van Moerbeke de schouders op. “En ik weet van wie die bedreigingen komen: hooligans, noem ik hen.”

Volgens de buurtbewoner zijn hij en vijftien anderen niet de enige tegenstanders van een nieuw stadion vlak naast het huidige. “Het zijn er veel meer. Maar veel mensen durven gewoon hun mond niet open te doen. En wat er nu gebeurt, geeft hen gewoon gelijk.”

Toon Van Moerbeke is al sinds dag één een grote tegenstander van een hypermoderne voetbaltempel op de Olympia-site. Hij woont zelf in de Lange Molenstraat die pal naast het geplande complex loopt. “Ik heb absoluut niéts tegen een nieuw voetbalstadion. Club Brugge heeft er ook recht op. Maar wanneer je logisch nadenkt, kom je snel tot de conclusie dat zo’n project hier niet mogelijk is.”

De reden? De mobiliteit. “Laatst kwam anderlecht op bezoek. Toen heb ik er voor een korte verplaatsing anderhalf uur over gedaan om aan mijn woning te geraken. Wat als hier een soort Heizeldrama uitbreekt? Of als er ergens brand uitbreekt? Hoe moeten ambulances of de brandweer hier dan vlot kunnen passeren? Op het vlak van veiligheid en mobiliteit is dit plan gewoon waanzin.”

“Deze locatie leent zich nog nét voor een kleine voetbalclub. Maar een instituut als Club Brugge, met tienduizenden fans, moet landen op een locatie met voldoende toegangswegen en ruimte. De site aan de Blankenbergse Steenweg was eigenlijk perfect. Maar het is de schuld van Bart Verhaeghe (voorzitter van Club Brugge, red.) dat het daar niet gelukt is. Waarom? Hij heeft ruzie met Paul Gheysens, die daar gronden bezit. Er is een situatie gecreëerd waarbij de heren met getrokken messen tegenover elkaar staan.” Of er dan geen enkele dialoog mogelijk is over een nieuw stadion op de huidige locatie, Sint-Andries? “Ik blijf mijn strijd voortzetten, tot er een aanvaardbare oplossing komt voor de mobiliteitsproblematiek en de veiligheid hier”, zegt Toon. “Maar ik weet ook dat die oplossing gewoon niét mogelijk is. Dus zo’n gigantisch stadion ook niet.”

Huizen of auto’s bekladden

Astrid Lippens reageert als advocaat van de andere buurtbewoners. “Er zijn ondertussen al doodsbedreigingen geuit tegen mijn cliënten. Of mensen dreigen om hun huizen of wagens te bekladden”, zegt ze. “De politie is op de hoogte van die dreigementen en stelt ondertussen een dossier samen.”

Volgens Dirk Van Nuffel van de Brugse politie werden er al pv’s opgesteld naar aanleiding van online bedreigingen. “En we zullen extra waakzaam zijn. We gaan vooral de buurt in de Lange Molenstraat in de gaten houden. Dit mag niet de spuigaten uitlopen.” Van Nuffel heeft het over de straat waar Toon Van Moerbeke woont.

“Ik begrijp de ontgoocheling bij de supporters, maar dit is gewoon onaanvaardbaar”, reageert advocaat Lippens nog. “Natuurlijk is dit een vervelende stap, maar dan sla je eens met je vuist op tafel. Of dan vloek je eens. Maar mensen die hun rechten vrijwaren, moeten nu toch niet gaan vrezen voor hun leven?”

Hoe het nu volgens de advocaat verder moet met het stadiondossier? “Club Brugge heeft nog juridische mogelijkheden, maar wij wachten af”, stelt Lippens. “Voor mijn cliënten is een nieuwe voetbaltempel op de Olympia-site gewoon een no go.”

Ondertussen roept burgemeester Dirk De fauw (CD&V) op tot sereniteit. “Ik begrijp dat de emoties hoog oplaaien, maar dat mag nooit aanleiding geven voor bedreigingen en haatberichten. Het stadsbestuur blijft dit dossier nauwgezet opvolgen. We onderzoeken, samen met het bestuur van Club Brugge en bevoegd minister Zuhal Demir, alle mogelijke oplossingen om zo spoedig mogelijk een nieuw stadion te realiseren.”
Sanders
Supersub
Berichten: 1292
Lid geworden op: 04 okt 2021, 15:03

Re: [Dossier] Nieuw Stadion

Bericht door Sanders »

IsO schreef: 31 aug 2023, 09:29
Sanders schreef: 30 aug 2023, 07:29
[spoiler]
Artikel HLN+
[spoiler]
Buren krijgen aangepaste plannen voor nieuw Clubstadion te zien: "Mensen begrijpen niet dat gebouw meer dan 40 meter hoog gaat zijn. Ik ga opnieuw procederen”

“Deze buurt ademt voetbal. Liever een stadion dan een nieuw padelveld.” Lang niet alle buurtbewoners zijn tegen de komst van een nieuw voetbalstadion op de Olympiasite in Sint-Andries Brugge. Dat werd dinsdag wel duidelijk tijdens de infoavond die blauwzwart organiseerde om de buren op één lijn te krijgen. Want het zijn net een aantal buurtbewoners die de komst van een nieuw voetbalstadion tegenhouden.


Club Brugge heeft de ambitie om in september een nieuwe omgevingsvergunningsaanvraag voor de realisatie van een nieuw voetbalstadion. Ook de aanleg van het Olympiapark op de Olympiasite in Sint-Andries vormt daar een onderdeel van. Deze nieuwe aanvraag vertrekt vanuit de gekende stadionplannen, maar houdt rekening met de ontvangen aandachtspunten die in februari tot de vernietiging van de toegekende vergunning hebben geleid.

Daar hoopt Club nu rekening mee gehouden te hebben. “Net zoals bij onze vorige vergunningsaanvraag wensen we opnieuw in alle openheid en transparantie in dialoog te gaan met de buurtbewoners van de Olympiasite om hen te informeren over onze stadionplannen en te luisteren naar hun feedback”, stond te lezen in de bewonersbrief. Aan de hand van een uitgebreide infomarkt konden ze dinsdag alle informatie over het stadiondossier ontdekken en indien wenselijk vragen stellen aan de aanwezige deskundigen.

Achtertuin

Zo’n 270 mensen kwamen kijken. En die waren verrassend positief. “Je weet dat, als je hier komt wonen, er een voetbalstadion in je achtertuin staat. Dan begrijp ik niet dat je tegen plannen bent die de situatie eigenlijk zou moeten verbeteren. Wij zijn net tevreden dat het stadion hier in de buurt blijft”, zeggen Marie-Christine Pfaff en Roland Bonne die al sinds 1989 in de Olympialaan wonen. Dat is dus vlak bij het huidige stadion.

“Wij hebben daar eigenlijk nooit last van gehad. Integendeel, het brengt één keer om de twee weken wat animo in de straat. We gaan zelf niet naar het voetbal kijken, maar kunnen in onze tuin horen wanneer er gescoord wordt. Eigenlijk snappen we echt niet waarom buurtbewoners hier tegen zijn.”

Padelveld

Ook Natalie Bigler en Joost Desplenter, die in de Diksmuidse Heirweg wonen, zijn voorstanders van het nieuwe stadion. “Als ik de mobiliteitsplannen zie, dan is het straks gedaan met urineren tegen de hagen. Ach, we zijn met het voetbalstadion hier opgegroeid. We hebben daar hele mooie momenten door meegemaakt. Deze buurt ademt voetbal. Liever een voetbalstadion dan een padelveld.”

Mocht Club Brugge enkel met die buurtbewoners te maken hebben, dan had de eerste steen er allicht al gelegen. Maar er zijn ook tegenstanders. Die kwamen later op de avond met enige scepsis naar de plannen kijken. Onder meer Toon Van Moerbeke deed dat. Hij laat zich niet kennen. “Mensen begrijpen niet dat het stadion hier meer dan veertig meter hoog gaat in hun achtertuin. Dat is de helft van de Brugse Halletoren. Ik ga zeker opnieuw procederen.”
Artikel Het Nieuwsblad Plus
[spoiler]
De kans dat nu niemand procedeert, is klein: dit is de stand van zaken in het aartsmoeilijke stadiondossier van Club Brugge

Op hoop van zegen: Club Brugge dient in september een nieuwe aanvraag in bij Vlaanderen voor de bouw van een nieuw stadion met 40.000 zitjes. Het organiseerde daarom dinsdag een buurtinformatiemoment met 270 aanwezigen. Nu al zeker: blauw-zwart speelt minstens nog drie seizoenen in het versleten Jan Breydel, al komt Europees voetbal daardoor niet in het gedrang. Een situatieschets in vier delen.


Hinderpalen grotendeels weggewerkt, toch opnieuw beroep verwacht

In feite gaat het om hoofdzakelijk dezelfde aanvraag die vorige keer werd ingediend. Een parkomgeving, een modern stadion voor 40.000 mensen, maar vooral een project dat volgens Club gevoelig minder overlast zal veroorzaken dan dat nu het geval is. Wat nu op matchdagen wél het geval is.

De auto in Sint-Andries bleek de vorige keer het grote probleem. De Raad voor Vergunningsbetwistingen struikelde over twee zaken: een stedelijke verordening rond parkeren en een onvoldoende gemotiveerde oplossing voor een aantal bezwaren rond mobiliteit. Die zijn nu overwegend weggewerkt.

De bewuste verordening stipuleerde dat nieuwbouwprojecten altijd parkeergelegenheid op de site moesten voorzien, terwijl Club vooral met randparkings wil werken. De gemeenteraad van Brugge keurde recent een wijziging van die verordening goed: dat probleem is alvast opgelost.

Ten slotte argumenteerden de tegenstanders dat het mobiliteitsplan van Club niet klopte. Volgens blauw-zwart zitten gemiddeld 2,8 mensen in de auto richting de match, de tegenstanders houden het op 2,2.

Club kan naar eigen zeggen aantonen dat het verschil tussen beide cijfers geen enkele impact heeft op het eerder goedgekeurde mobiliteitsplan. De kans dat de tegenstanders van het project die pil gewoon slikken, lijkt echter klein.

Omgevingsvergunning kan tegen nieuwjaar, bouwen pas veel later

Het zal waarschijnlijk minstens anderhalf jaar duren – in het beste geval – voor Club kan beginnen bouwen. Vlaanderen zal wellicht opnieuw een omgevingsvergunning afleveren. Dat kan al rond nieuwjaar.

Maar dan ligt de bal opnieuw in het kamp van de tegenstanders: zij krijgen 45 dagen de tijd om beroep in te dienen. De kans dat niemand procedeert, is klein. Wellicht zelfs onbestaande. Zelfs als er maar één iemand beroep aantekent, kan het project nog sneuvelen. Vorige keer tekenden 16 mensen bezwaar aan.

Indien er opnieuw beroep aangetekend wordt, verschijnt de Raad voor Vergunningsbetwisten opnieuw ten tonele. Vorige keer duurde het maar liefst 19 maanden vooraleer zij een beslissing namen (en uiteindelijk de vergunning vernietigden). Die termijn zou nu minder lang duren. Ook Vlaams minister voor omgeving Zuhal Demir (N-VA) beloofde al dat die termijnen korter zouden worden. Bij beroep rekent Club op een extra jaar vertraging.

Nog minstens drie jaar in versleten Jan Breydel


Daarom is men realistisch: Club gaat ervan uit dat er nog minstens drie jaar in Jan Breydel wordt gespeeld. Het nieuwe stadion zou dan ten vroegste in het seizoen 2026-2027 bruikbaar zijn. In het beste geval – zonder beroep – kan Club bouwen in het voorjaar van 2024, maar dat lijkt vandaag – gezien de tegenstanders – een utopie.

Mits beroep zou het ongeveer anderhalfjaar duren voor Club Brugge de eerste steen kan leggen. Bouwen kan dan begin 2025, al is dat een ruime schatting. Als het stadion op 18 maanden zou opgeleverd worden, wordt de start van seizoen 2026-2027 inderdaad gehaald.

Sowieso blijft het met twee woorden spreken: ondertussen kan er zowel administratief of technisch nog van alles gebeuren. Club pint zich na 16 jaar stadionmiserie niet meer vast op een datum wanneer het wil verhuizen.

Europees voetbal vormt geen probleem

Het piept, kraakt en lekt. Maar Jan Breydel moet dus nog enkele seizoenen standhouden. Ook deze zomer moest er opnieuw 370.000 euro geïnvesteerd worden om de veiligheid in het stadion te garanderen. De absolute basis, want het gaat dan zelfs nog niet over comfort. Stad Brugge engageerde zich in juni opnieuw om die centen uit te trekken.

De geruchten dat de UEFA het ondertussen zou gehad hebben met de toestand van Jan Breydel stadion, zijn overdreven. Bij Club Brugge klinkt het dat de thuisbasis nog steeds beantwoordt aan de nodige vereisten. Ook de komende seizoenen zou er gewoon Europees voetbal kunnen gespeeld worden. De UEFA zou niet moeilijk doen.

Dat is goed nieuws voor blauw-zwart, maar minder leuk voor de fans: zij moeten, na al die jaren, weer wat langer wachten op een nieuwe, comfortabele tempel.
Met andere woorden, nog steeds in een uitzichtloos straatje.
Weet iemand trouwens wie die Toon Van Moerbeke is, uit de laatste alinea van het HLN artikel? Er staat niet specifiek bij dat hij een buurtbewoner is; dus lijkt het mij een die-hard tegenstander. Iemand die hem kent en/of zijn motivatie om te blijven strijden kent?
Hier een artikeltje van in februari waarin hij aan het woord komt. Is een man van 67, blijkbaar buurtbewoner, actief voor N-VA Brugge (maar vertegenwoordigt niet het partijstandpunt).
[spoiler]
Hoe 16 buurtbewoners de grote droom van tienduizenden Club-fans tegenhouden: “Chantage, dat pik ik niet”

De Grote Droom van tienduizenden supporters van Club Brugge wordt tegengehouden door zestien buurtbewoners van Jan Breydel. Zij willen geen stadion voor 40.000 supporters in hun buurt en krijgen voorlopig gelijk. Maar sinds hun namen gepubliceerd werden, lijken ze vogelvrij verklaard. Doodsbedreigingen inbegrepen. “Maar chantage, dat pik ik niet.”

Junior Verbeeke
Vrijdag 3 februari 2023 om 19:30

De betrokken buurtbewoners verwijzen allemaal naar hun advocaat, uit schrik voor de harde Brugse kern. Toon Van Moerbeke durft wel spreken. “Ikzelf heb nooit doodsbedreigingen gekregen. Andere verwensingen wel. Dommerik, of onnozelaar. Maar ik heb ook mijn rechten en ik pik geen chantage.”

Op Google reviews wordt de man nu meermaals afgeschilderd als “onbetrouwbaar”. Dat gebeurt op de pagina van zijn verzekeringskantoor. “Maar ik ben ondertussen met pensioen”, haalt Van Moerbeke de schouders op. “En ik weet van wie die bedreigingen komen: hooligans, noem ik hen.”

Volgens de buurtbewoner zijn hij en vijftien anderen niet de enige tegenstanders van een nieuw stadion vlak naast het huidige. “Het zijn er veel meer. Maar veel mensen durven gewoon hun mond niet open te doen. En wat er nu gebeurt, geeft hen gewoon gelijk.”

Toon Van Moerbeke is al sinds dag één een grote tegenstander van een hypermoderne voetbaltempel op de Olympia-site. Hij woont zelf in de Lange Molenstraat die pal naast het geplande complex loopt. “Ik heb absoluut niéts tegen een nieuw voetbalstadion. Club Brugge heeft er ook recht op. Maar wanneer je logisch nadenkt, kom je snel tot de conclusie dat zo’n project hier niet mogelijk is.”

De reden? De mobiliteit. “Laatst kwam anderlecht op bezoek. Toen heb ik er voor een korte verplaatsing anderhalf uur over gedaan om aan mijn woning te geraken. Wat als hier een soort Heizeldrama uitbreekt? Of als er ergens brand uitbreekt? Hoe moeten ambulances of de brandweer hier dan vlot kunnen passeren? Op het vlak van veiligheid en mobiliteit is dit plan gewoon waanzin.”

“Deze locatie leent zich nog nét voor een kleine voetbalclub. Maar een instituut als Club Brugge, met tienduizenden fans, moet landen op een locatie met voldoende toegangswegen en ruimte. De site aan de Blankenbergse Steenweg was eigenlijk perfect. Maar het is de schuld van Bart Verhaeghe (voorzitter van Club Brugge, red.) dat het daar niet gelukt is. Waarom? Hij heeft ruzie met Paul Gheysens, die daar gronden bezit. Er is een situatie gecreëerd waarbij de heren met getrokken messen tegenover elkaar staan.” Of er dan geen enkele dialoog mogelijk is over een nieuw stadion op de huidige locatie, Sint-Andries? “Ik blijf mijn strijd voortzetten, tot er een aanvaardbare oplossing komt voor de mobiliteitsproblematiek en de veiligheid hier”, zegt Toon. “Maar ik weet ook dat die oplossing gewoon niét mogelijk is. Dus zo’n gigantisch stadion ook niet.”

Huizen of auto’s bekladden

Astrid Lippens reageert als advocaat van de andere buurtbewoners. “Er zijn ondertussen al doodsbedreigingen geuit tegen mijn cliënten. Of mensen dreigen om hun huizen of wagens te bekladden”, zegt ze. “De politie is op de hoogte van die dreigementen en stelt ondertussen een dossier samen.”

Volgens Dirk Van Nuffel van de Brugse politie werden er al pv’s opgesteld naar aanleiding van online bedreigingen. “En we zullen extra waakzaam zijn. We gaan vooral de buurt in de Lange Molenstraat in de gaten houden. Dit mag niet de spuigaten uitlopen.” Van Nuffel heeft het over de straat waar Toon Van Moerbeke woont.

“Ik begrijp de ontgoocheling bij de supporters, maar dit is gewoon onaanvaardbaar”, reageert advocaat Lippens nog. “Natuurlijk is dit een vervelende stap, maar dan sla je eens met je vuist op tafel. Of dan vloek je eens. Maar mensen die hun rechten vrijwaren, moeten nu toch niet gaan vrezen voor hun leven?”

Hoe het nu volgens de advocaat verder moet met het stadiondossier? “Club Brugge heeft nog juridische mogelijkheden, maar wij wachten af”, stelt Lippens. “Voor mijn cliënten is een nieuwe voetbaltempel op de Olympia-site gewoon een no go.”

Ondertussen roept burgemeester Dirk De fauw (CD&V) op tot sereniteit. “Ik begrijp dat de emoties hoog oplaaien, maar dat mag nooit aanleiding geven voor bedreigingen en haatberichten. Het stadsbestuur blijft dit dossier nauwgezet opvolgen. We onderzoeken, samen met het bestuur van Club Brugge en bevoegd minister Zuhal Demir, alle mogelijke oplossingen om zo spoedig mogelijk een nieuw stadion te realiseren.”
De reden? De mobiliteit. “Laatst kwam anderlecht op bezoek. Toen heb ik er voor een korte verplaatsing anderhalf uur over gedaan om aan mijn woning te geraken. Wat als hier een soort Heizeldrama uitbreekt? Of als er ergens brand uitbreekt? Hoe moeten ambulances of de brandweer hier dan vlot kunnen passeren? Op het vlak van veiligheid en mobiliteit is dit plan gewoon waanzin.”
Beetje een drogreden in mijn ogen. Als buurtbewoner weet je waarschijnlijk wel grotendeels wanneer er thuismatchen zijn. Dan kan je daarmee rekening houden als je u op dat tijdstip dient te verplaatsen (vroeger of later vertrekken, ander transportmiddel kiezen, uitstellen, ...). In onze gemeente worden er heel vaak wielerwedstrijden georganiseerd. Dan moet je daar, als je op het parcours woont, ook rekening mee houden als je met de auto wegmoet. Persoonlijk gemak is in mijn ogen geen geldige reden tot protest.
Hij haalt dan aan dat er onvoldoende passage zou zijn voor brandweer en ambulance. Ik kom beroepshalve vaak in contact met ontwikkeling van grote percelen of verkavelingen. Daar wordt altijd een studie opgemaakt door de veiligheidsdiensten. Het zou mij verbazen dat dat hier niet gebeurd is.
De site aan de Blankenbergse Steenweg was eigenlijk perfect. Maar het is de schuld van Bart Verhaeghe (voorzitter van Club Brugge, red.) dat het daar niet gelukt is. Waarom? Hij heeft ruzie met Paul Gheysens, die daar gronden bezit. Er is een situatie gecreëerd waarbij de heren met getrokken messen tegenover elkaar staan.”
Dit is al meermaals ontkracht geweest dacht ik. Ik meen mij te herinneren dat er bemiddeld werd en dat Verhaeghe en Ghesens het uiteindelijk hebben "bijgelegd".

Kortom, door mijn gekleurde bril gekeken heeft deze man weinig om op te staan, maar ik ken het dossier niet grondig genoeg daarvoor.
Mij lijkt het dat hij enkel aan zijn eigen persoonlijk comfort denkt.
Tiki Taka
Sterspeler
Berichten: 5380
Lid geworden op: 30 mei 2016, 10:08

Re: [Dossier] Nieuw Stadion

Bericht door Tiki Taka »

Sanders schreef: 31 aug 2023, 09:43
IsO schreef: 31 aug 2023, 09:29
Sanders schreef: 30 aug 2023, 07:29
[spoiler]
Artikel HLN+
[spoiler]
Buren krijgen aangepaste plannen voor nieuw Clubstadion te zien: "Mensen begrijpen niet dat gebouw meer dan 40 meter hoog gaat zijn. Ik ga opnieuw procederen”

“Deze buurt ademt voetbal. Liever een stadion dan een nieuw padelveld.” Lang niet alle buurtbewoners zijn tegen de komst van een nieuw voetbalstadion op de Olympiasite in Sint-Andries Brugge. Dat werd dinsdag wel duidelijk tijdens de infoavond die blauwzwart organiseerde om de buren op één lijn te krijgen. Want het zijn net een aantal buurtbewoners die de komst van een nieuw voetbalstadion tegenhouden.


Club Brugge heeft de ambitie om in september een nieuwe omgevingsvergunningsaanvraag voor de realisatie van een nieuw voetbalstadion. Ook de aanleg van het Olympiapark op de Olympiasite in Sint-Andries vormt daar een onderdeel van. Deze nieuwe aanvraag vertrekt vanuit de gekende stadionplannen, maar houdt rekening met de ontvangen aandachtspunten die in februari tot de vernietiging van de toegekende vergunning hebben geleid.

Daar hoopt Club nu rekening mee gehouden te hebben. “Net zoals bij onze vorige vergunningsaanvraag wensen we opnieuw in alle openheid en transparantie in dialoog te gaan met de buurtbewoners van de Olympiasite om hen te informeren over onze stadionplannen en te luisteren naar hun feedback”, stond te lezen in de bewonersbrief. Aan de hand van een uitgebreide infomarkt konden ze dinsdag alle informatie over het stadiondossier ontdekken en indien wenselijk vragen stellen aan de aanwezige deskundigen.

Achtertuin

Zo’n 270 mensen kwamen kijken. En die waren verrassend positief. “Je weet dat, als je hier komt wonen, er een voetbalstadion in je achtertuin staat. Dan begrijp ik niet dat je tegen plannen bent die de situatie eigenlijk zou moeten verbeteren. Wij zijn net tevreden dat het stadion hier in de buurt blijft”, zeggen Marie-Christine Pfaff en Roland Bonne die al sinds 1989 in de Olympialaan wonen. Dat is dus vlak bij het huidige stadion.

“Wij hebben daar eigenlijk nooit last van gehad. Integendeel, het brengt één keer om de twee weken wat animo in de straat. We gaan zelf niet naar het voetbal kijken, maar kunnen in onze tuin horen wanneer er gescoord wordt. Eigenlijk snappen we echt niet waarom buurtbewoners hier tegen zijn.”

Padelveld

Ook Natalie Bigler en Joost Desplenter, die in de Diksmuidse Heirweg wonen, zijn voorstanders van het nieuwe stadion. “Als ik de mobiliteitsplannen zie, dan is het straks gedaan met urineren tegen de hagen. Ach, we zijn met het voetbalstadion hier opgegroeid. We hebben daar hele mooie momenten door meegemaakt. Deze buurt ademt voetbal. Liever een voetbalstadion dan een padelveld.”

Mocht Club Brugge enkel met die buurtbewoners te maken hebben, dan had de eerste steen er allicht al gelegen. Maar er zijn ook tegenstanders. Die kwamen later op de avond met enige scepsis naar de plannen kijken. Onder meer Toon Van Moerbeke deed dat. Hij laat zich niet kennen. “Mensen begrijpen niet dat het stadion hier meer dan veertig meter hoog gaat in hun achtertuin. Dat is de helft van de Brugse Halletoren. Ik ga zeker opnieuw procederen.”
Artikel Het Nieuwsblad Plus
[spoiler]
De kans dat nu niemand procedeert, is klein: dit is de stand van zaken in het aartsmoeilijke stadiondossier van Club Brugge

Op hoop van zegen: Club Brugge dient in september een nieuwe aanvraag in bij Vlaanderen voor de bouw van een nieuw stadion met 40.000 zitjes. Het organiseerde daarom dinsdag een buurtinformatiemoment met 270 aanwezigen. Nu al zeker: blauw-zwart speelt minstens nog drie seizoenen in het versleten Jan Breydel, al komt Europees voetbal daardoor niet in het gedrang. Een situatieschets in vier delen.


Hinderpalen grotendeels weggewerkt, toch opnieuw beroep verwacht

In feite gaat het om hoofdzakelijk dezelfde aanvraag die vorige keer werd ingediend. Een parkomgeving, een modern stadion voor 40.000 mensen, maar vooral een project dat volgens Club gevoelig minder overlast zal veroorzaken dan dat nu het geval is. Wat nu op matchdagen wél het geval is.

De auto in Sint-Andries bleek de vorige keer het grote probleem. De Raad voor Vergunningsbetwistingen struikelde over twee zaken: een stedelijke verordening rond parkeren en een onvoldoende gemotiveerde oplossing voor een aantal bezwaren rond mobiliteit. Die zijn nu overwegend weggewerkt.

De bewuste verordening stipuleerde dat nieuwbouwprojecten altijd parkeergelegenheid op de site moesten voorzien, terwijl Club vooral met randparkings wil werken. De gemeenteraad van Brugge keurde recent een wijziging van die verordening goed: dat probleem is alvast opgelost.

Ten slotte argumenteerden de tegenstanders dat het mobiliteitsplan van Club niet klopte. Volgens blauw-zwart zitten gemiddeld 2,8 mensen in de auto richting de match, de tegenstanders houden het op 2,2.

Club kan naar eigen zeggen aantonen dat het verschil tussen beide cijfers geen enkele impact heeft op het eerder goedgekeurde mobiliteitsplan. De kans dat de tegenstanders van het project die pil gewoon slikken, lijkt echter klein.

Omgevingsvergunning kan tegen nieuwjaar, bouwen pas veel later

Het zal waarschijnlijk minstens anderhalf jaar duren – in het beste geval – voor Club kan beginnen bouwen. Vlaanderen zal wellicht opnieuw een omgevingsvergunning afleveren. Dat kan al rond nieuwjaar.

Maar dan ligt de bal opnieuw in het kamp van de tegenstanders: zij krijgen 45 dagen de tijd om beroep in te dienen. De kans dat niemand procedeert, is klein. Wellicht zelfs onbestaande. Zelfs als er maar één iemand beroep aantekent, kan het project nog sneuvelen. Vorige keer tekenden 16 mensen bezwaar aan.

Indien er opnieuw beroep aangetekend wordt, verschijnt de Raad voor Vergunningsbetwisten opnieuw ten tonele. Vorige keer duurde het maar liefst 19 maanden vooraleer zij een beslissing namen (en uiteindelijk de vergunning vernietigden). Die termijn zou nu minder lang duren. Ook Vlaams minister voor omgeving Zuhal Demir (N-VA) beloofde al dat die termijnen korter zouden worden. Bij beroep rekent Club op een extra jaar vertraging.

Nog minstens drie jaar in versleten Jan Breydel


Daarom is men realistisch: Club gaat ervan uit dat er nog minstens drie jaar in Jan Breydel wordt gespeeld. Het nieuwe stadion zou dan ten vroegste in het seizoen 2026-2027 bruikbaar zijn. In het beste geval – zonder beroep – kan Club bouwen in het voorjaar van 2024, maar dat lijkt vandaag – gezien de tegenstanders – een utopie.

Mits beroep zou het ongeveer anderhalfjaar duren voor Club Brugge de eerste steen kan leggen. Bouwen kan dan begin 2025, al is dat een ruime schatting. Als het stadion op 18 maanden zou opgeleverd worden, wordt de start van seizoen 2026-2027 inderdaad gehaald.

Sowieso blijft het met twee woorden spreken: ondertussen kan er zowel administratief of technisch nog van alles gebeuren. Club pint zich na 16 jaar stadionmiserie niet meer vast op een datum wanneer het wil verhuizen.

Europees voetbal vormt geen probleem

Het piept, kraakt en lekt. Maar Jan Breydel moet dus nog enkele seizoenen standhouden. Ook deze zomer moest er opnieuw 370.000 euro geïnvesteerd worden om de veiligheid in het stadion te garanderen. De absolute basis, want het gaat dan zelfs nog niet over comfort. Stad Brugge engageerde zich in juni opnieuw om die centen uit te trekken.

De geruchten dat de UEFA het ondertussen zou gehad hebben met de toestand van Jan Breydel stadion, zijn overdreven. Bij Club Brugge klinkt het dat de thuisbasis nog steeds beantwoordt aan de nodige vereisten. Ook de komende seizoenen zou er gewoon Europees voetbal kunnen gespeeld worden. De UEFA zou niet moeilijk doen.

Dat is goed nieuws voor blauw-zwart, maar minder leuk voor de fans: zij moeten, na al die jaren, weer wat langer wachten op een nieuwe, comfortabele tempel.
Met andere woorden, nog steeds in een uitzichtloos straatje.
Weet iemand trouwens wie die Toon Van Moerbeke is, uit de laatste alinea van het HLN artikel? Er staat niet specifiek bij dat hij een buurtbewoner is; dus lijkt het mij een die-hard tegenstander. Iemand die hem kent en/of zijn motivatie om te blijven strijden kent?
Hier een artikeltje van in februari waarin hij aan het woord komt. Is een man van 67, blijkbaar buurtbewoner, actief voor N-VA Brugge (maar vertegenwoordigt niet het partijstandpunt).
[spoiler]
Hoe 16 buurtbewoners de grote droom van tienduizenden Club-fans tegenhouden: “Chantage, dat pik ik niet”

De Grote Droom van tienduizenden supporters van Club Brugge wordt tegengehouden door zestien buurtbewoners van Jan Breydel. Zij willen geen stadion voor 40.000 supporters in hun buurt en krijgen voorlopig gelijk. Maar sinds hun namen gepubliceerd werden, lijken ze vogelvrij verklaard. Doodsbedreigingen inbegrepen. “Maar chantage, dat pik ik niet.”

Junior Verbeeke
Vrijdag 3 februari 2023 om 19:30

De betrokken buurtbewoners verwijzen allemaal naar hun advocaat, uit schrik voor de harde Brugse kern. Toon Van Moerbeke durft wel spreken. “Ikzelf heb nooit doodsbedreigingen gekregen. Andere verwensingen wel. Dommerik, of onnozelaar. Maar ik heb ook mijn rechten en ik pik geen chantage.”

Op Google reviews wordt de man nu meermaals afgeschilderd als “onbetrouwbaar”. Dat gebeurt op de pagina van zijn verzekeringskantoor. “Maar ik ben ondertussen met pensioen”, haalt Van Moerbeke de schouders op. “En ik weet van wie die bedreigingen komen: hooligans, noem ik hen.”

Volgens de buurtbewoner zijn hij en vijftien anderen niet de enige tegenstanders van een nieuw stadion vlak naast het huidige. “Het zijn er veel meer. Maar veel mensen durven gewoon hun mond niet open te doen. En wat er nu gebeurt, geeft hen gewoon gelijk.”

Toon Van Moerbeke is al sinds dag één een grote tegenstander van een hypermoderne voetbaltempel op de Olympia-site. Hij woont zelf in de Lange Molenstraat die pal naast het geplande complex loopt. “Ik heb absoluut niéts tegen een nieuw voetbalstadion. Club Brugge heeft er ook recht op. Maar wanneer je logisch nadenkt, kom je snel tot de conclusie dat zo’n project hier niet mogelijk is.”

De reden? De mobiliteit. “Laatst kwam anderlecht op bezoek. Toen heb ik er voor een korte verplaatsing anderhalf uur over gedaan om aan mijn woning te geraken. Wat als hier een soort Heizeldrama uitbreekt? Of als er ergens brand uitbreekt? Hoe moeten ambulances of de brandweer hier dan vlot kunnen passeren? Op het vlak van veiligheid en mobiliteit is dit plan gewoon waanzin.”

“Deze locatie leent zich nog nét voor een kleine voetbalclub. Maar een instituut als Club Brugge, met tienduizenden fans, moet landen op een locatie met voldoende toegangswegen en ruimte. De site aan de Blankenbergse Steenweg was eigenlijk perfect. Maar het is de schuld van Bart Verhaeghe (voorzitter van Club Brugge, red.) dat het daar niet gelukt is. Waarom? Hij heeft ruzie met Paul Gheysens, die daar gronden bezit. Er is een situatie gecreëerd waarbij de heren met getrokken messen tegenover elkaar staan.” Of er dan geen enkele dialoog mogelijk is over een nieuw stadion op de huidige locatie, Sint-Andries? “Ik blijf mijn strijd voortzetten, tot er een aanvaardbare oplossing komt voor de mobiliteitsproblematiek en de veiligheid hier”, zegt Toon. “Maar ik weet ook dat die oplossing gewoon niét mogelijk is. Dus zo’n gigantisch stadion ook niet.”

Huizen of auto’s bekladden

Astrid Lippens reageert als advocaat van de andere buurtbewoners. “Er zijn ondertussen al doodsbedreigingen geuit tegen mijn cliënten. Of mensen dreigen om hun huizen of wagens te bekladden”, zegt ze. “De politie is op de hoogte van die dreigementen en stelt ondertussen een dossier samen.”

Volgens Dirk Van Nuffel van de Brugse politie werden er al pv’s opgesteld naar aanleiding van online bedreigingen. “En we zullen extra waakzaam zijn. We gaan vooral de buurt in de Lange Molenstraat in de gaten houden. Dit mag niet de spuigaten uitlopen.” Van Nuffel heeft het over de straat waar Toon Van Moerbeke woont.

“Ik begrijp de ontgoocheling bij de supporters, maar dit is gewoon onaanvaardbaar”, reageert advocaat Lippens nog. “Natuurlijk is dit een vervelende stap, maar dan sla je eens met je vuist op tafel. Of dan vloek je eens. Maar mensen die hun rechten vrijwaren, moeten nu toch niet gaan vrezen voor hun leven?”

Hoe het nu volgens de advocaat verder moet met het stadiondossier? “Club Brugge heeft nog juridische mogelijkheden, maar wij wachten af”, stelt Lippens. “Voor mijn cliënten is een nieuwe voetbaltempel op de Olympia-site gewoon een no go.”

Ondertussen roept burgemeester Dirk De fauw (CD&V) op tot sereniteit. “Ik begrijp dat de emoties hoog oplaaien, maar dat mag nooit aanleiding geven voor bedreigingen en haatberichten. Het stadsbestuur blijft dit dossier nauwgezet opvolgen. We onderzoeken, samen met het bestuur van Club Brugge en bevoegd minister Zuhal Demir, alle mogelijke oplossingen om zo spoedig mogelijk een nieuw stadion te realiseren.”
De reden? De mobiliteit. “Laatst kwam anderlecht op bezoek. Toen heb ik er voor een korte verplaatsing anderhalf uur over gedaan om aan mijn woning te geraken. Wat als hier een soort Heizeldrama uitbreekt? Of als er ergens brand uitbreekt? Hoe moeten ambulances of de brandweer hier dan vlot kunnen passeren? Op het vlak van veiligheid en mobiliteit is dit plan gewoon waanzin.”
Beetje een drogreden in mijn ogen. Als buurtbewoner weet je waarschijnlijk wel grotendeels wanneer er thuismatchen zijn. Dan kan je daarmee rekening houden als je u op dat tijdstip dient te verplaatsen (vroeger of later vertrekken, ander transportmiddel kiezen, uitstellen, ...). In onze gemeente worden er heel vaak wielerwedstrijden georganiseerd. Dan moet je daar, als je op het parcours woont, ook rekening mee houden als je met de auto wegmoet. Persoonlijk gemak is in mijn ogen geen geldige reden tot protest.
Hij haalt dan aan dat er onvoldoende passage zou zijn voor brandweer en ambulance. Ik kom beroepshalve vaak in contact met ontwikkeling van grote percelen of verkavelingen. Daar wordt altijd een studie opgemaakt door de veiligheidsdiensten. Het zou mij verbazen dat dat hier niet gebeurd is.
De site aan de Blankenbergse Steenweg was eigenlijk perfect. Maar het is de schuld van Bart Verhaeghe (voorzitter van Club Brugge, red.) dat het daar niet gelukt is. Waarom? Hij heeft ruzie met Paul Gheysens, die daar gronden bezit. Er is een situatie gecreëerd waarbij de heren met getrokken messen tegenover elkaar staan.”
Dit is al meermaals ontkracht geweest dacht ik. Ik meen mij te herinneren dat er bemiddeld werd en dat Verhaeghe en Ghesens het uiteindelijk hebben "bijgelegd".

Kortom, door mijn gekleurde bril gekeken heeft deze man weinig om op te staan, maar ik ken het dossier niet grondig genoeg daarvoor.
Mij lijkt het dat hij enkel aan zijn eigen persoonlijk comfort denkt.
Destijds was er sprake van een nieuw nationaal stadion in Brussel, waarin de mauve ook zouden spelen en dat zou gebouwd worden door Ghelamco.
Verhaeghe die toen actief was bij de Belgische voetbalbond heeft er voor gezorgd dat dit project niet doorging.
Gheysens heeft er op zijn beurt voor gezorgd dat hij enkele hectaren in bezit had aan de Blankenbergsesteenweg waardoor die site geen optie meer was voor Club.
Hoge bomen vangen veel wind, het project van Uplace ging destijds ook al niet door.
IsO
Sleutelspeler
Berichten: 3630
Lid geworden op: 02 jun 2016, 17:14

Re: [Dossier] Nieuw Stadion

Bericht door IsO »

Uit HNB:
[spoiler]
Nog geen nieuwe vergunningsaanvraag voor nieuw stadion Club Brugge, “want één van de specialisten is ziek”

BRUGGE - Een nieuwe gemeenteraad, een nieuwe discussie over het stadion dossier. Al blijkt daar momenteel nog niet veel over te melden. “Club Brugge heeft de aanvraag nog niet ingediend”, aldus burgemeester Dirk De fauw (CD&V).
Koen Theuns
Gisteren om 12:11

Deze maand zou Club Brugge opnieuw een vergunningsaanvraag indienen voor zijn nieuwe stadionproject op de Jan Breydelsite, maar dat is nog niet gebeurd. Dat blijkt uit het antwoord van burgemeester op een vraag van Stefaan Sintobin (Vlaams Belang), die op de gemeenteraad om een stand van zaken had gevraagd. “Er is nog geen dossier ingediend, onder andere doordat één van de specialisten die een dossier moest schrijven ziek is geworden en dit nog niet kon afwerken.”

Parkeren

De fauw gaf wel nog mee dat de nieuwe aanvraag beter gestoffeerd zou zijn wat het parkeervraagstuk betreft. “Club kan nu meer contracten met bedrijven waar geparkeerd zal kunnen worden, aantonen. Dat Club wel beweerde dat er geparkeerd zou kunnen worden maar de contracten daarvoor ontbraken, was een punt van de tegenstanders tijdens de vorige procedure.”

Voorts was er nog een klaagzang van Andries Neirynck (Groen) over de huidige en de toekomstige parkeersituatie, al oogstte hij daarmee vooral ergernis bij alle andere partijen. “Uw tussenkomsten halen het draagvlak voor dit project onderuit. Stop met de boel op te poken en het erger voor te stellen dat het is. Het is trouwens door uw partij dat we op deze piste beland zijn”, reageerde Nele Caus (N-VA), verwijzend naar eerdere gesneuvelde dossiers.
Gebruikersavatar
Arnio
Profvoetballer
Berichten: 315
Lid geworden op: 30 aug 2018, 09:34

Re: [Dossier] Nieuw Stadion

Bericht door Arnio »

Sanders
Supersub
Berichten: 1292
Lid geworden op: 04 okt 2021, 15:03

Re: [Dossier] Nieuw Stadion

Bericht door Sanders »

“Het is nu of nooit, anders dreigt een vertrek uit Brugge”: een blik achter de stadiondroom van Club Brugge, al 17 jaar een nachtmerrie

De droom is al zeventien jaar een nachtmerrie. Sinds 2006 wil Club een nieuw stadion, maar in het beste geval lukt het pas binnen drie jaar. Achtergrond bij een schijnbaar eindeloos dossier.


Het is slechts een voetnoot in het ganse verhaal, maar het is wel typerend: alles lijkt tegen te zitten. In juni kondigde Club Brugge aan dat het in september een nieuwe omgevingsvergunningsaanvraag zou indienen voor een nieuw stadion (40.000 plaatsen) op de Olympiasite. We zijn inmiddels oktober, en toch liggen de nodige documenten nog niet op het bureau van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Blauw-zwart treft geen schuld: één van de externe experten is langdurig out, vandaar de vertraging. In principe de komende dagen/weken mag Demir de papieren op haar kabinet verwachten.

Het lijdt geen twijfel dat Vlaanderen, normaal gezien uiterlijk in januari, opnieuw een omgevingsvergunning zal toekennen. De vorige keer werd die nadien vernietigd door de Raad voor Vergunningsbetwistingen (RvVB), omwille van twee elementen: een stedelijke verordening rond parkeren en een onvoldoende gemotiveerde oplossing voor een aantal bezwaren rond mobiliteit. Club en het stadsbestuur zijn met die opmerkingen aan de slag gegaan: dat lijkt dus wel ok te zitten. Tegenstanders - het gaat om een handvol buurtbewoners, ruim 95 procent van de omwonenden is het project wel genegen - hebben desondanks al aangekondigd dat ze nog eens beroep gaan indienen, wat onvermijdelijk voor uitstel zorgt. En wat als de RvVB de enkelingen een tweede keer gelijk geeft?

Minister zal zich inspannen


Zuhal Demir hoopt in elk geval dat FCB mag beginnen bouwen: “Als minister van Omgeving, maar ook sportliefhebber, vind ik het belangrijk dat er een oplossing komt om de toekomst van Club veilig te stellen. Van mij mag men verwachten dat ik me zal inspannen zover ik kan, zonder vooruit te lopen op het dossier dat nog niet is ingediend.”

Bij de stad Brugge of Club Brugge wil niemand aan een worstcasescenario denken: het moet deze keer lukken. Jan Breydel botst echt op zijn limieten. Als het regent, heb je binnen een paraplu nodig - het lekt langs alle kanten (link: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20231010_95013070). Wie een souvenir wil, kan makkelijk een stuk beton uit de muur trekken met de blote hand. “Het stadion is op”, zegt de Brugse Schepen van Ruimtelijke Ordening en Sport Franky Demon (CD&V). “Het enige dat we kunnen doen, is het veilig houden.” Deze zomer ging het om een investering van 370.000 euro. Ook Club pompte doorheen de jaren al miljoenen in onderhoud.

Door die “oplapwerken”, zoals de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) het noemt, komt Europees voetbal in Brugge niet in gevaar, maar het spreekt voor zich dat het niet te lang meer moet duren. Alle procedures in acht genomen denkt Club in het seizoen 2027-2028 het stadion (prijskaartje: zo’n 150 miljoen euro, volledig zelf gefinancierd) te kunnen inwijden. Cercle zou er evenzeer gebruik van maken: zolang Cercle geen kleiner stadion van zichzelf heeft, zou het bij Club mogen logeren. De plannen zijn erop voorzien: zo zijn er bijvoorbeeld drie en geen twee kleedkamers.

Ondanks de hogere capaciteit beweert de architect dat de lichtvervuiling, de geluidsoverlast en de visuele impact minder groot zullen zijn dan nu het geval is. Daarnaast is er gedacht aan een groene parkomgeving en zal Club werken met shuttlebussen naar reeds contractueel vastgelegde randparkings. Het oogt allemaal bijzonder mooi - kenners menen dat er nooit eerder zo’n sterk stadiondossier was in België -, maar Club rekent zich nog niet rijk: daarvoor heeft het al te veel tegenkanting gekend. Ook de stad Brugge is er niet gerust op.

Niet het minst omdat, bij nog maar eens een ‘njet’, Club stilaan verplicht wordt om het grondgebied Brugge te verlaten. “Het is nu of nooit”, aldus ook schepen Demon. “Er zijn simpelweg geen andere bouwlocaties meer voorhanden in Brugge. (zucht) Ik zou niet weten waar. De Olympiasite is perfect: dat is immers al recreatiegebied.” Burgemeester De fauw sluit zich daarbij aan: “Lukt het daar niet, dreigt een vertrek uit Brugge voor Club. Club en Cercle moeten een ander stadion krijgen. Is het niet in Brugge, dan elders. En dat zou zo jammer zijn: Club hoort in Brugge.”

Bezwaar Gheysens

Je zou in dat geval niet kunnen zeggen dat Club het niet geprobeerd heeft. Sinds 2006 is het al bezig met een eventuele verhuis. Zeventien jaar geleden leek Club naar Loppem te gaan. “Ik heb destijds een firma aangesproken om te onderzoeken op welke plek we het beste konden bouwen”, aldus toenmalig voorzitter Michel D’Hooghe. “Men heeft toen zestien locaties onder de loep genomen. De conclusie was dat we aan de Oostkampse Baan in Loppem moesten zijn - daar lag een stuk grond van 34 hectare dat we konden benutten. Het leek veelbelovend.”

Maar dat is het uiteindelijk niet. Er komt heel veel protest, waarop de Vlaamse regering in 2009 voorstelt om het op Chartreusesite aan de zuidrand van Brugge te proberen. Na vier jaar gepalaver kan er ook een rood kruis doorheen die piste, maar Club is inmiddels al in de weer met een locatie langs de Blankenbergse Steenweg.

De kaarten daar liggen goed, tot er verschillende klachten binnenlopen. Onder meer Groen vzw trekt stevig van leer – het wil de groenruimte behouden –, maar Ghelamco-eigenaar Paul Gheysens tekent bezwaar aan. Hij bezit een Brugse boerderij in de buurt van de plek waar Bart Verhaeghe zijn nieuwe stadion wil bouwen. Doet Gheysens het louter om Verhaeghe te koeioneren? Neen, zo liet Gheysens ons in mei weten: Ghelamco wilde er simpelweg een energieproject met grondwarmte uitwerken. Finaal trok Gheysens zich terug en toonde hij zich, dixit De fauw in mei, “constructief om Club te helpen”.

Club wil evenwel niet wachten op een oplossing aan de Blankenbergse Steenweg, en dus richt het zijn vizier vanaf 2020 op de Olympiasite. Het lijkt de laatste troefkaart te zijn in de buurt van het Brugse grondgebied.

Minister Demir heeft begrip voor de frustraties van iedereen die Club een warm hart toedraagt. “Het is hoog tijd voor licht aan het einde van de tunnel.” Waarop oud-voorzitter D’Hooghe: “In 2006 was het al nodig. (cynisch) Het zou al plezant zijn als mijn kleinkinderen Club nog eens in een nieuw stadion kunnen zien voetballen…”

Zo gingen wij te werk voor ons Stadionrapport

De voorbije maanden stuurde het Nieuwsblad één en dezelfde reporter naar de vijftien stadions van onze zestien Belgische eersteklassers. Telkens werd een score op tien gegeven op vijf criteria: infrastructuur, bereikbaarheid, horeca, comfort en beleving. Met de totaalscore werd een rangschikking opgemaakt.
IsO
Sleutelspeler
Berichten: 3630
Lid geworden op: 02 jun 2016, 17:14

Re: [Dossier] Nieuw Stadion

Bericht door IsO »

Sanders schreef: 12 okt 2023, 13:17
[spoiler]
“Het is nu of nooit, anders dreigt een vertrek uit Brugge”: een blik achter de stadiondroom van Club Brugge, al 17 jaar een nachtmerrie

De droom is al zeventien jaar een nachtmerrie. Sinds 2006 wil Club een nieuw stadion, maar in het beste geval lukt het pas binnen drie jaar. Achtergrond bij een schijnbaar eindeloos dossier.


Het is slechts een voetnoot in het ganse verhaal, maar het is wel typerend: alles lijkt tegen te zitten. In juni kondigde Club Brugge aan dat het in september een nieuwe omgevingsvergunningsaanvraag zou indienen voor een nieuw stadion (40.000 plaatsen) op de Olympiasite. We zijn inmiddels oktober, en toch liggen de nodige documenten nog niet op het bureau van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Blauw-zwart treft geen schuld: één van de externe experten is langdurig out, vandaar de vertraging. In principe de komende dagen/weken mag Demir de papieren op haar kabinet verwachten.

Het lijdt geen twijfel dat Vlaanderen, normaal gezien uiterlijk in januari, opnieuw een omgevingsvergunning zal toekennen. De vorige keer werd die nadien vernietigd door de Raad voor Vergunningsbetwistingen (RvVB), omwille van twee elementen: een stedelijke verordening rond parkeren en een onvoldoende gemotiveerde oplossing voor een aantal bezwaren rond mobiliteit. Club en het stadsbestuur zijn met die opmerkingen aan de slag gegaan: dat lijkt dus wel ok te zitten. Tegenstanders - het gaat om een handvol buurtbewoners, ruim 95 procent van de omwonenden is het project wel genegen - hebben desondanks al aangekondigd dat ze nog eens beroep gaan indienen, wat onvermijdelijk voor uitstel zorgt. En wat als de RvVB de enkelingen een tweede keer gelijk geeft?

Minister zal zich inspannen


Zuhal Demir hoopt in elk geval dat FCB mag beginnen bouwen: “Als minister van Omgeving, maar ook sportliefhebber, vind ik het belangrijk dat er een oplossing komt om de toekomst van Club veilig te stellen. Van mij mag men verwachten dat ik me zal inspannen zover ik kan, zonder vooruit te lopen op het dossier dat nog niet is ingediend.”

Bij de stad Brugge of Club Brugge wil niemand aan een worstcasescenario denken: het moet deze keer lukken. Jan Breydel botst echt op zijn limieten. Als het regent, heb je binnen een paraplu nodig - het lekt langs alle kanten (link: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20231010_95013070). Wie een souvenir wil, kan makkelijk een stuk beton uit de muur trekken met de blote hand. “Het stadion is op”, zegt de Brugse Schepen van Ruimtelijke Ordening en Sport Franky Demon (CD&V). “Het enige dat we kunnen doen, is het veilig houden.” Deze zomer ging het om een investering van 370.000 euro. Ook Club pompte doorheen de jaren al miljoenen in onderhoud.

Door die “oplapwerken”, zoals de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) het noemt, komt Europees voetbal in Brugge niet in gevaar, maar het spreekt voor zich dat het niet te lang meer moet duren. Alle procedures in acht genomen denkt Club in het seizoen 2027-2028 het stadion (prijskaartje: zo’n 150 miljoen euro, volledig zelf gefinancierd) te kunnen inwijden. Cercle zou er evenzeer gebruik van maken: zolang Cercle geen kleiner stadion van zichzelf heeft, zou het bij Club mogen logeren. De plannen zijn erop voorzien: zo zijn er bijvoorbeeld drie en geen twee kleedkamers.

Ondanks de hogere capaciteit beweert de architect dat de lichtvervuiling, de geluidsoverlast en de visuele impact minder groot zullen zijn dan nu het geval is. Daarnaast is er gedacht aan een groene parkomgeving en zal Club werken met shuttlebussen naar reeds contractueel vastgelegde randparkings. Het oogt allemaal bijzonder mooi - kenners menen dat er nooit eerder zo’n sterk stadiondossier was in België -, maar Club rekent zich nog niet rijk: daarvoor heeft het al te veel tegenkanting gekend. Ook de stad Brugge is er niet gerust op.

Niet het minst omdat, bij nog maar eens een ‘njet’, Club stilaan verplicht wordt om het grondgebied Brugge te verlaten. “Het is nu of nooit”, aldus ook schepen Demon. “Er zijn simpelweg geen andere bouwlocaties meer voorhanden in Brugge. (zucht) Ik zou niet weten waar. De Olympiasite is perfect: dat is immers al recreatiegebied.” Burgemeester De fauw sluit zich daarbij aan: “Lukt het daar niet, dreigt een vertrek uit Brugge voor Club. Club en Cercle moeten een ander stadion krijgen. Is het niet in Brugge, dan elders. En dat zou zo jammer zijn: Club hoort in Brugge.”

Bezwaar Gheysens

Je zou in dat geval niet kunnen zeggen dat Club het niet geprobeerd heeft. Sinds 2006 is het al bezig met een eventuele verhuis. Zeventien jaar geleden leek Club naar Loppem te gaan. “Ik heb destijds een firma aangesproken om te onderzoeken op welke plek we het beste konden bouwen”, aldus toenmalig voorzitter Michel D’Hooghe. “Men heeft toen zestien locaties onder de loep genomen. De conclusie was dat we aan de Oostkampse Baan in Loppem moesten zijn - daar lag een stuk grond van 34 hectare dat we konden benutten. Het leek veelbelovend.”

Maar dat is het uiteindelijk niet. Er komt heel veel protest, waarop de Vlaamse regering in 2009 voorstelt om het op Chartreusesite aan de zuidrand van Brugge te proberen. Na vier jaar gepalaver kan er ook een rood kruis doorheen die piste, maar Club is inmiddels al in de weer met een locatie langs de Blankenbergse Steenweg.

De kaarten daar liggen goed, tot er verschillende klachten binnenlopen. Onder meer Groen vzw trekt stevig van leer – het wil de groenruimte behouden –, maar Ghelamco-eigenaar Paul Gheysens tekent bezwaar aan. Hij bezit een Brugse boerderij in de buurt van de plek waar Bart Verhaeghe zijn nieuwe stadion wil bouwen. Doet Gheysens het louter om Verhaeghe te koeioneren? Neen, zo liet Gheysens ons in mei weten: Ghelamco wilde er simpelweg een energieproject met grondwarmte uitwerken. Finaal trok Gheysens zich terug en toonde hij zich, dixit De fauw in mei, “constructief om Club te helpen”.

Club wil evenwel niet wachten op een oplossing aan de Blankenbergse Steenweg, en dus richt het zijn vizier vanaf 2020 op de Olympiasite. Het lijkt de laatste troefkaart te zijn in de buurt van het Brugse grondgebied.

Minister Demir heeft begrip voor de frustraties van iedereen die Club een warm hart toedraagt. “Het is hoog tijd voor licht aan het einde van de tunnel.” Waarop oud-voorzitter D’Hooghe: “In 2006 was het al nodig. (cynisch) Het zou al plezant zijn als mijn kleinkinderen Club nog eens in een nieuw stadion kunnen zien voetballen…”

Zo gingen wij te werk voor ons Stadionrapport

De voorbije maanden stuurde het Nieuwsblad één en dezelfde reporter naar de vijftien stadions van onze zestien Belgische eersteklassers. Telkens werd een score op tien gegeven op vijf criteria: infrastructuur, bereikbaarheid, horeca, comfort en beleving. Met de totaalscore werd een rangschikking opgemaakt.
Ik wil ook liever dat ze de mankementen in de aanvraag waar de Raad voor Vergunningsbetwistingen de vinger op legde, nu zo goed als mogelijk weg werken, vooraleer een nieuwe aanvraag in te dienen, eerder dan snel-snel en dan nog eens opnieuw kunnen beginnen. Maar hoe sneller onze nieuwe, bijgewerkte aanvraag kan worden ingediend, hoe beter natuurlijk. Zeker met de verkiezingen in aantocht zal Demir er volgens mij alles aan doen om zo snel als redelijkerwijze mogelijk met een positieve beslissing vanuit de Vlaamse regering te komen. Waartegen dan ongetwijfeld opnieuw beroep zal worden ingesteld, maar dat zien we dan wel weer.
Tiki Taka
Sterspeler
Berichten: 5380
Lid geworden op: 30 mei 2016, 10:08

Re: [Dossier] Nieuw Stadion

Bericht door Tiki Taka »

In Brussel gaat het net iets vlotter om een nieuw stadion te ontwikkelen. Union heeft een akkoord gevonden met de stad voor een terrein om een nieuw stadion te bouwen. In Wallonie zal het idem dito zo zijn voor de ploegen aldaar. En Club`tje maar verder ploeteren...
t4nd
Basisspeler
Berichten: 1989
Lid geworden op: 31 aug 2016, 06:57

Re: [Dossier] Nieuw Stadion

Bericht door t4nd »

Tiki Taka schreef: 19 okt 2023, 08:50 In Brussel gaat het net iets vlotter om een nieuw stadion te ontwikkelen. Union heeft een akkoord gevonden met de stad voor een terrein om een nieuw stadion te bouwen. In Wallonie zal het idem dito zo zijn voor de ploegen aldaar. En Club`tje maar verder ploeteren...
Een akkoord met de stad voor een terrein is niet hetzelfde als een stadion hebben. Ik ben vrij zeker dat wij in de afgelopen 17 jaar op minstens één van de locaties ook al een akkoord hadden met de stad om te bouwen. Het zijn de burenprotesten die het probleem vormen.
IsO
Sleutelspeler
Berichten: 3630
Lid geworden op: 02 jun 2016, 17:14

Re: [Dossier] Nieuw Stadion

Bericht door IsO »

In HNB:
[spoiler]
Opnieuw pak bezwaren tegen plannen nieuw Club Brugge-stadion (maar minder dan vorige keer)

BRUGGE - Tijdens het openbaar onderzoek zijn minstens 39 bezwaarschriften ingediend tegen het stadionproject van Club Brugge. Dat bevestigt de Brugse schepen Franky Demon (CD&V).

Koen Theuns
Vandaag om 16:40

De juridische lijdensweg van Club Brugge naar een nieuw stadion lijkt nog niet ten eind. Nadat het een eerste vergunning voor een nieuw stadion op de Olympiasite zag sneuvelen bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen, diende het vorig jaar een nieuwe vergunningsaanvraag in.

Daarbij liepen bij de stad Brugge 39 bezwaren binnen. Dat aantal kan weliswaar de komende dagen nog oplopen door bezwaren die per post werden verstuurd - het openbaar onderzoek liep tot en met zaterdag 3 februari. “Het definitieve aantal zal dus pas in de loop van de week gekend zijn”, zegt Franky Demon (CD&V), Brugs schepen van Ruimtelijke Ordening. “Inhoudelijk kunnen wij momenteel nog niet ingaan op deze bezwaren.”

Hoe dan ook zijn dat weer heel wat bezwaarschriften, al zijn het er voorlopig wel heel wat minder dan bij de eerste poging. Toen liepen tijdens het openbaar onderzoek liefst 129 bezwaren binnen. Dat weerhield de Vlaamse overheid er weliswaar niet van om het project te vergunnen. Het project sneuvelde wel toen enkele buurtbewoners tegen de afgeleverde omgevingsvergunning in beroep gingen.
Tiki Taka
Sterspeler
Berichten: 5380
Lid geworden op: 30 mei 2016, 10:08

Re: [Dossier] Nieuw Stadion

Bericht door Tiki Taka »

Sinds 2006 is Club aan het proberen om een nieuw stadion te kunnen/mogen bouwen.
Het wordt stilaan lachwekkend hoe dit dossier telkens maar weer wordt geboycot langs alle kanten.
Ondertussen zou het duidelijk moeten zijn dat op de huidige locatie, het stadion er evenmin zal komen.
Waarom zoekt Club niet opnieuw naar alternatieve locaties ?
IsO
Sleutelspeler
Berichten: 3630
Lid geworden op: 02 jun 2016, 17:14

Re: [Dossier] Nieuw Stadion

Bericht door IsO »

Tiki Taka schreef: 06 feb 2024, 08:11 Sinds 2006 is Club aan het proberen om een nieuw stadion te kunnen/mogen bouwen.
Het wordt stilaan lachwekkend hoe dit dossier telkens maar weer wordt geboycot langs alle kanten.
Ondertussen zou het duidelijk moeten zijn dat op de huidige locatie, het stadion er evenmin zal komen.
Waarom zoekt Club niet opnieuw naar alternatieve locaties ?
Dit is een openbaar onderzoek in een nieuwe vergunningsprocedure, nadat onze eerdere vergunning in beroep werd vernietigd door de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Als alles goed is, hebben we in onze nieuwe aanvraag maximaal proberen antwoorden op de bezorgdheden die de vorige keer tot vernietiging hebben geleid. Ik heb zelf ook ooit nog een bezwaarschrift ingediend tegen een vergunningsaanvraag bij mij in de buurt, omdat ik die aanvraag onverantwoord vond gelet op de context. Het is op zich goed dat je als burger je mening en argumenten kan geven over zo'n aanvraag, bijvoorbeeld als er vervuilende industrie in uw achtertuin dreigt te komen.

Dat er (voorlopig) 39 bezwaarschriften zijn tegen onze nieuwe vergunningsaanvraag, betekent vooreerst niet dat die allemaal beargumenteerd zijn. Sommige mensen dienen een bezwaarschrift in waarin gewoon staat "neen." of "Ik wil dit niet", zonder meer. Dat gaat natuurlijk maar weinig indruk maken. Ook bezwaarschriften die wél gemotiveerd zijn, zijn niet noodzakelijk een bedreiging voor onze nieuwe vergunningsaanvraag, bijvoorbeeld wanneer zij gewoon oude argumenten herhalen waarop wij al lang hebben geantwoord op een manier die reeds door de Raad voor Vergunningsbetwistingen werd aanvaard.

Kortom: doemdenken brengt ons niet verder. Wat moet en zal gebeuren, is kijken in hoeverre die nieuwe ronde bezwaarschriften ook nieuwe argumenten bevatten waarop wij nog niet of onvoldoende zouden hebben geanticipeerd/geantwoord. Als dat het geval zou zijn, moeten we proberen daar zo goed mogelijk op te antwoorden en kijken hoe we onze aanvraag op dat punt kunnen bijsturen/finetunen.

"Waarom kijkt Club niet naar alternatieven?" Natuurlijk kéék Club al naar alternatieven. Zegt "Blankenbergsesteenweg" u iets? En het verhaal van Ide/plastic Paultje die die piste blokkeerden?
Plaats reactie